Kamuya 'yerli makina' bilinci aşılanacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2010 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Sanayi Stratejisi çerçevesinde makine sanayinin önünü açmaya yönelik tüm ilgili kesimlerin katkılarıyla oluşturulan "Makine Sanayi Strateji Belgesi'nde yer alan eylemler doğrultusunda kamu alıcıları ile makine üreticileri, Gaziantep'te bir araya geliyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Nihat Ergün'ün başkanlığında 'Türk Makine Sanayinin Türkiye ile Buluşması' adı altında gerçekleştirilecek toplantıya, 81 il belediyesi dahil olmak üzere nüfusu 100 binin üzerinde olan 178 belediye başkanı ile 81 il valisinin davet edildiği belirtildi. Bununla birlikte kamu alımlarında etkin olan başta Kamu İhale Kurumu, Devlet Malzeme Ofisi, İller Bankası, Belediyeler Birliği, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gümrük Müsteşarlığı gibi 33 kamu kurum ve kuruluşunun temsilcileri ile

makine sanayini temsil eden çok sayıda sanayicinin toplantıda hazır bulunacağı ifade edildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Bilindiği gibi Türkiye, dünyanın en önemli makine üreticileri arasında yer almaktadır. Kalitesiyle kendini ispat etmiş Türk makine sanayinin 10 milyar doları bulan ihracatı başta Almanya olmak üzere ağırlıklı olarak Avrupa Birliği'ne gerçekleştirilmektedir. Türkiye'nin 23 Milyar Dolarlık makine ithalatının yüzde 70'i yani 16 milyar dolarlık bölümü ise ülkemizde üretilen makinelerden oluşmaktadır. Ülkemizin ihtiyacı olan sanayi ürünlerinin yerli üretimle karşılanması, ülkemizin dışa bağımlılığını

azaltmaya yönelik öncelikli bir hedeftir. Ülke ekonomisi açısından son derece önemli olan bu hedefin korunması ve geliştirilmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı çok büyük bir çaba sarf etmektedir. Kamuya 'yerli makine' bilincinin aşılanacağı toplantı, Türk makine sanayinin önünü açmaya yönelik büyük adım atılmış olacak."

29 Mayıs 2010 saat 09.00'da Gaziantep Dedeman Otel'de Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün açılış konuşmasıyla başlayacak olan toplantı kapsamında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa başkanlığında panel de düzenlenecek. Panele, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Kamu İhale Kurumu Başkanı Dr. Hasan GÜL, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Ercan Topaca, DMO Genel Müdür V. Gazi Kapan ile İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy'un katılacağı belirtildi.

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise Sanko Makina A.Ş. tesislerinde, Gaziantep'in otantik yönlerini yansıtan kültürel etkinliklerin yanı sıra ülkemizde üretilen çeşitli makine örneklerinden oluşan bir sergi düzenleneceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber